Vse o cenah IR panelov

Kakšna je cena IR grelnih panelov? Ogrevanje manjših prostorov ali objektov z infrardečimi paneli je cenejše od ogrevanja s konvencionalnimi sistemi. Raba energije je v primerjavi z radiatorskim in talnim ogrevanjem nekoliko manjša, saj IR paneli ne ogrevajo stavbe do želenega temperaturnega ugodja, ampak ogrevajo neposredno telesa, zato so toplotne izgube skozi ovoj stavbe nižje.

Cena IR grelnih panelov

IR grelni paneli imajo cenejše stroške namestitve, nižje stroške delovanja in vzdrževanja, delujejo hitro in zagotavljajo zdrav vir ogrevanja. Cena IR grelnih panelov se seveda razlikuje glede na posamezno moč IR panela, velikost IR panela in nenazadnje tudi ponudnika. Cena IR grelnih panelov lahko znaša od 100€ vse tja do 1000€.

Če želite svoje stroške ogrevanja zmanjšati, lahko z IR grelnimi paneli prihranite kar 60 % letnega proračuna, saj so paneli sposobni kar 99 % električne energije spremeniti v toplotno energijo. Cena ogrevanja se bo na ta način občutno zmanjšala, kar pomeni, da se boste ogrevali ceneje kot do sedaj. Poleg cene pa ogrevanje z IR paneli velja tudi za zelo zdrav način ogrevanja, ki ponuja številne prednosti.

Prednosti ogrevanja z IR paneli

Hitro delovanje: IR grelni paneli prostor segrejejo zelo hitro in učinkovito, saj oddajajo natančen snop toplote, ki vas neposredno ogreva s pomočjo enakomernih toplotnih valov.

Tiho delovanje: IR grelni paneli so v svojem delovanju izredno tihi, saj za ogrevanje ne uporabljajo ventilatorja, ampak oddajajo samo svetlobo.

Zdravo delovanje: IR paneli so zdrav način ogrevanja, saj ne zmanjšajo vlažnosti ali vsebnosti kisika v zraku. Drugi grelniki lahko pozvročijo suh zrak in izsušujejo vaše sinuse in kožo ter povzročijo statično elektriko. Infrardeča toplota bo celo spodbudila bolj zdravo cirkulacijo krvi.

Ne izsušujejo prostorov in zidov: IR paneli ne dvigujejo prahu ali izsušijo zraka, ampak vzpostavljajo optimalno vlažnost. Pripomorejo k daljši življenjski dobi stavbe, saj preprečijo nabiranje vlage ter plesni, kar je zelo velika prednost takšnega ogrevalnega sistema. Suhi zidovi predstavljajo tudi 50% boljšo izolacijo kot vlažni.

Varno delovanje: IR grelni paneli so varni za uporabo in požarno varni, kar dokazujejo z vsemi potrebnimi evropskimi certifikati. Zaradi kakovostnih materialov in samega načina delovanja (brez žarenja ) vas bodo infrardeči paneli varno in prijetno ogreli.

Stroškovno učinkovito: Nekateri IR paneli uporabljajo samo 300 vatov električne energije in v prostor prenesejo skoraj 100 odstotkov ustvarjene toplote, tako da lahko dobite super učinkovito ogrevanje za zelo nizke stroške. V toploto pretvorijo kar 99 % energije, s čimer zagotavljajo velik izkoristek in posledično nižji mesečni strošek.

Okolju prijazen način ogrevanja: IR paneli vašega prostora ne onesnažujejo. Delujejo namreč brez izgorevanja ogljika, brez strupenih stranskih produktov, ki nastanejo pri nekaterih drugih ogrevalnih sistemih, in brez odprtega plamena.

Minimalno vzdrževanje, ki ga potrebujejo IR paneli: Vzdrževanje IR panelov je zelo enostavno. Zaradi enostavne sestave brez gibljivih delov, kjer ni motorja, ki bi se obrabil, zračnih filtrov, ki bi jih bilo potrebno menjati, prav tako ni mazanja.  Potrebno je občasno očistiti le reflektorje, da zagotovite optimalno delovanje.

Sodoben dizajn: IR paneli se vizualno lepo podajo v sodobne bivalne prostore, saj zaradi svojega diskretnega dizajna, ne izstopajo. Pritrdijo se lahko na različne podlage in so vsestransko uporabni.

Cena IR grelnih panelov v primerjavi z drugimi sistemi ogrevanja

V primerjavi z drugimi energenti IR paneli ponujajo najcenejše ogrevanje in porabijo najmanj energije. V nasprotju z drugimi ogrevalnimi sistemi IR-paneli ne segrevajo zraka, temveč le stene, predmete in ljudi okoli njih.

Spodaj primerjamo delež prihranjene energije IR panelov glede na posamezni energent (vir ogrevanja):

  • Električni radiatorji – z IR paneli prihranimo do 40%
  • Kurilno olje – prihranek do 65 %
  • Toplotna črpalka – v primerjavi z IR-paneli je poraba sicer približno enaka, vendar je investicija pri toplotni črpalki najmanj enkrat večja, zahtevani pa so tudi redni servisi in vzdrževanje, ki pri ogrevalnih IR-panelih niso potrebni.  
  • UNP ali utekočinjeni naftni plin – prihranek z IR paneli do 70 %
  • Leseni peleti – z IR paneli prihranimo do 15 %
  • Zemeljski plin – prihranek z IR paneli do 20 %
  • Drva – veljajo za najcenejšo opcijo ogrevanja, vendar zahtevajo več dela in časa, z obveznimi rednimi servisi in letnim obiskom dimnikarja pa so tudi višji strošek (IR panele za ogrevanje zahtevajo malo vzdrževanja)

IR grelni paneli omogočajo poceni ogrevanje v hladnejši sezoni, v prehodnih obdobjih pa v prostor dodajajo toploto po potrebi. Estetsko dodelani se podajo v različne prostore – bodisi stanovanjske, poslovne, turistične, nakupovalne ipd.

Če vas zanima točna cena IR grelnih panelov, nam pošljite povpraševanje. Izkušnje in preverjena kakovost proizvodov zagotavljajo vaše zadovoljstvo.