Koliko panelov potrebujete za IR ogrevanje pisarne?

Infrardeče ogrevanje je še vedno napredna tehnologija, ki je revolucionarna v svetu ogrevanja. Z različnimi prednostmi v primerjavi s klasičnim ogrevanjem so IR paneli logična pot do prihranka denarja, prostora in še veliko več. Zakaj jih torej ne bi uporabili za IR ogrevanje pisarne?

pisarna

Obstaja veliko razlogov, zakaj bi pisarni zelo koristila uporaba IR ogrevanja. Od visoke energetske učinkovitosti do enostavne namestitve, IR paneli ponujajo več kot le rešitev za ogrevanje.

Vaše račune za elektriko lahko zmanjšajo do 50 %, ko so nameščeni, pa ne potrebujejo vzdrževanja in zavzamejo minimalno prostora.

IR paneli so koristni tudi za zdravje, saj ne širijo prahu in patogenov kot standardni grelniki; zaščitite svoje osebje v mrzlih zimah in pred poletnimi nadlogami, kot je seneni nahodi.

Če niste seznanjeni z IR paneli, boste morda težko izračunali, koliko jih potrebujete za vaš prostor. Vendar ne bojte se – tukaj smo z okvirnimi navodili o tem, koliko toplote morda potrebuje vaša pisarna.

Koliko panelov potrebujete?

Morda se zdi zapleteno, vendar ugotoviti, koliko IR panelov potrebuje vaš prostor, ni tako zahtevno, kot se zdi. O tem smo sicer že pisali v prispevku, Kateri IR paneli kupiti, da bo optimalen za vaš dom. Tam smo navedli, da boste za določitev prave izbire panelov potrebovali merilni trak, kalkulator in malo znanja o izolaciji vašega prostora – v tem primeru pisarne.

  • Izračun bomo naredili za primer pisarne s klasično višino stropov, torej do 3 metrov višine.
  • Izmerite še dolžino in širino pisarne v metrih.
  • Pomnožite dve števili skupaj, da izračunate kvadraturo prostora v kvadratnih metrih.
  • Pomnožite kvadraturo s številom potrebnih vatov na kvadratni meter, pri čemer uporabite spodnjo tabelo:
izolacija

Poiščite popoln IR panel za vaš poslovni prostor, da dosežete zahtevano moč. Lahko se odločite za en panel, čeprav za pisarniški prostor predlagamo več panelov za enakomerno razporeditev toplote.

Konkretni primeri izračunov števila in moči panelov

Primer 1: Majhna pisarna

Recimo, da vaša pisarna meri 12 m x 10 m; kvadratura je torej 120 m2. Ima srednjo izolacijo, zato bomo kvadraturo pomnožili s 75, da bomo dobili 9.000 W, potrebnih za celoten prostor.

Glede na obliko pisarne imate na voljo različne možnosti – lahko se odločite za 26 panelov po 350 W, lahko kupite 18 panelov po 500 W. Bistveno je, da čimbolj enakomerno razpršite toploto, zato odločitev za samo nekaj zelo močnih panelov mogoče ne bo najboljša.

IR-paneli-v-pisarni

Primer 2: Pisarna povprečne velikosti

Malo večja, druga pisarna je lahko 23 m x 15 m in je slabo izolirana; tako bi bila potrebna količina vatov 34.500 W.

V tem primeru bi se lahko odločili za višjo moč kot prejšnja pisarna, saj je to večji prostor. Če bi želeli 900 W panele, bi jih potrebovali približno 39. To vam bo dalo malo dodatne toplote, a kdo bi se pritoževal nad toploto v mrzlih zimah?

Primer 3: Velika pisarna

Če bi imeli veliko pisarno in bi merila približno 28 m x 20 m, bi imela kvadraturo 560 m2. Kot popolnoma nova zgradba bi imela dobro izolacijo in bi tako zahtevala 28.000 W.

Najbolje bi bilo, da toploto razpršite s 700-vatnimi ploščami, tako da bi potrebovali točno 40, da bi dobili pravo količino ogrevanja za vašo pisarno.

Paneli, ki so primerni za pisarniško okolje

Ker je večina pisarniških okolij običajno velikih, priporočamo klasične IR panele, ki bodo nameščeni neposredno v spuščeni strop. Tako bodo skriti in bodo hkrati prihranili prostor, saj so nad vašim osebjem. To omogoča tudi organsko oddajanje toplote, namesto da bi se toplota usmerila na eno območje.

delovanje IR panelov s stropa
Prikaz delovanje panelov, ki so nameščeni na strop (VIR 1)

Če želite panele personalizirati s svojim logotipom podjetja, motivacijskimi citati ali slikovitimi fotografijami, da vdahnete življenje v prostor, se odločite za IR panel po meri in izberite potiskan panel z motivom po vaši izbiri.

Naročite IR panele za vaše pisarne že danes

Ne oklevajte – naj vaša pisarna že danes izkoristi toploto naših IR panelov. Kot dolgoletni strokovnjaki za IR ogrevanje močno priporočamo in svetujemo tak način za IR ogrevanje pisarne brez kakršnihkoli zadržkov. V praksi se je tak način namreč vedno izkazal za učinkovitega in varčnega.

Za dodatne informacije ali pomoč pri izbiri panelov in koliko jih potrebujete, kontaktirajte našo prijazno ekipo na 030 707 177 ali nam pošljite e-pošto na info@panheat.si. Oglasili se vam bomo v najkrajšem možnem času in našli ustrezno rešitev z vaše prostore.

VIR (1) Surya heating