IR panel za kopalnice kot grelnik brisač? Zakaj pa ne!

IR panel za kopalnice obstaja tudi v različici kot grelnik brisač. Kaj je lepšega kot stopiti izpod tuša in se obrisati s toplo brisačo ali pa se zgolj zaviti vanjo? IR paneli v kopalnici so izdelani iz kombinacije stekla oziroma keramike in nerjavečega jekla, kar po eni strani odlično kljubuje vlažnemu okolju, po drugi strani pa premišljen dizajn dopolnjuje estetski izgled kopalnice. Tovrstni IR panel je lahko tudi dobrodošla dopolnitev vašega že obstoječega ogrevalnega sistema v kopalnici, na primer talnega gretja.

Mali in veliki infra paneli za ogrevanje brisač

V naši ponudbi boste srečali več IR panelov za ogrevanje brisač, ki se med seboj ločijo glede na moč in površino. Za manjše potrebe priporočamo IR panel iRED GTS 400 z močjo 400 vatov, velikostjo 60 x 60 cm, 20 m3 ogrevalne prostornine in 8 m2 ogrevalne površine. Uporabniki z večjimi kopalnicami ali pa z večjimi potrebami pa lahko posežejo po 800 vatnem IR panelu za brisače, velikosti 120 cm x 60 cm. Njegovi moči primerno je velika tudi ogrevalna površina (16 m2) in ogrevalna prostornina (40 m3). Seveda obstajajo tudi vmesni modeli, zato boste zagotovo našli primernega za vaše zahteve. Bistvo vseh panelov kot grelnikov ali sušilnikov brisač so njihova obešala. V našem primeru so izdelana iz inoks materiala, ki bo leta in leta kljuboval vlagi, hkrati pa njihov všečni videz ne kvari izgleda kopalnice.

IR panel za kopalnice
IR panel za kopalnice kot grelnik brisač ali mokrih oblačil.

Dvojna funkcija panelov za ogrevanje brisač

IR panel za brisače ima pravzaprav dvojno funkcijo. Po eni strani greje vašo brisačo ali jo posuši, po drugi pa dogreva tudi prostor in ostale predmete v njem. Z njim rešite torej dve muhi na en mah. Prav pride ne samo v času tuširanja, ampak tudi pozimi, ko moramo posušiti premočena oblačila. Kdor ima otroke, mu je znana težava kam z goro premočenih bund, smučarskih hlač, rokavic in kap, ko po snežni odisejadi prikorakajo nazaj v stanovanje. Paneli kot grelniki in sušilniki brisač so lahko v tem primeru v veliko pomoč, saj omogočajo hitro in učinkovito sušenje. Prav bodo prišli tudi novopečenim mamicam, da bodo dojenčka zavile v topla oblačila ali obrisala v prijetno toplo brisačo. Dobra plat naših panelov za ogrevanje brisač je tudi dejstvo, da se ogrevata tako prednja kot zadnja stran panela, s čimer se rešuje tudi problem vlažnosti sten, kjer bi se sicer lahko razvila zdravju škodljiva zidna plesen.

Odločite se za takega z vgrajenim termostatom oziroma regulatorjem toplote

Kadar se odločate za nakup IR panela kot grelnika za brisače, se odločite za tovrstnega z regulatorjem (termostatom) toplote, ki omogoča prilagajanje temperature površini sušilnika in temperaturi zraka v kopalnici. S tem boste imeli najboljši nadzor nad porabljeno energijo in njenim učinkom.

IR panel za kopalnice naj bo odporen na vlago

Vemo, da je kopalnica v določenih trenutkih najbolj vlažen prostor v stanovanju ali hiši, zato potrebuje posebne materiale. Naši IR paneli za kopalnice kot obešalniki za brisače ali oblačila so zato izdelani iz nerjavečih in vodoodpornih materialov. Tega se je treba zelo dobro zavedati, kajti na trgu boste našli vse mogoče modele, tudi take, ki vlažnim razmeram ne bodo kos. Morda vas bo prepričala njihova ugodna cena, a ne nasedajte. Dobri IR paneli v kopalnici so kombinacija keramike/stekla in drugih nerjavečih materialov. Samo ti bodo omogočili dolgotrajnejši obstoj grelne naprave. Priporočamo, da prodajalca vedno povprašate po primernih certifikatih, ki bodo dokazovali kakovost materialov.

IR panel za kopalnice
IR panel za kopalnice naj bo odporen na vlago. Vir (1)

Kam namestiti IR panel v kopalnici?

Pri namestitvi IR grelnika brisač upoštevamo smernice postavitve IR panela v kopalnici. Priporočljivo je, da je grelnik v bližini tuša ali kadi, še vedno pa ne preblizu vodnega vira. Že bežen ogled na kakšen »IR panel forum«, pa tudi izkušnje naših uporabnikov kažejo, da so najboljše bližnje stene, da ni potrebno gol capljati čez celotno kopalnico. Pri tem se znova pokaže pomembnost kakovostnih materialov infrardeče grelnih plošč, kajti le tiste z boljšimi materiali bodo kos vlagi in bodo lahko posledično tudi bližje kabini za prhanje ali kadi.

Kako visoko temperaturo nastaviti na grelniku brisač?

Gre za subjektivno odločitev, kaj je komu všeč. Predlagamo, da si optimalno temperaturo panela nastavite na podlagi poskušanja. Kjer je vgrajen termostat, si lahko nastavimo, da bo IR panel začel ogrevati, še preden bomo začeli zjutraj ali zvečer uporabljati kopalnico. Brisača bo tako že ob našem prihodu prijetno topla. Včasih slišimo vprašanje, koliko časa potrebuje brisača, da se posuši? Zopet gre za subjektiven odgovor, saj je odvisno od temperature, debeline brisače in njene vlažnosti.

Še ena dobra plat IR panelov grelnikov brisač: njihova garancija

Pri Panheatu ponujamo na IR panele grelnike brisač kar petletno garancijo, kar zgovorno priča o kvaliteti vgrajenih materialov. Zadovoljne uporabnike bomo našli med lastniki kopalnic, savn in wellnessov. Naši proizvajalci so preverjeni, imajo dolgoletno tradicijo na trgu, naše izkušnje z njimi pa so odlične. Zaradi naštetega je mogoča večletna garancija, ki strankam ponuja odlično izkušnjo tudi po opravljenem nakupu. Mimogrede: prodali smo že več kot pettisoč IR panelov …

Za konec še nekaj prednosti IR panelov nasploh

Infrardeči paneli imajo številne prednosti pred ostalimi grelnimi telesi. Poglejmo nekaj najbolj prepričljivih. Prvo je njihova hitrost, saj se ogrejejo hitro in učinkovito. So tihi, tako rekoč neslišni, saj oddajajo samo svetlobo (IR), hkrati pa delujejo blagodejno na zdravje, saj ne zmanjšujejo vsebnosti vlage v zraku. Smo omenili, da tudi ne dvigujejo prahu in da ne potrebujejo posebnega vzdrževanja, saj nimajo gibljivih delov, ki bi se lahko izrabili?


Glavna prednost in za mnoge tudi najbolj prepričljiva pa je njihova ugodna cena in zmožnost pretvorbe 99 % električne energije v toploto! Denarnica vam bo hvaležna.

V primerjavi z drugimi grelnimi napravami IR paneli porabijo najmanj energije – z njimi se lahko kosajo samo še toplotna črpalka in drva. A prva zahteva neprimerno višjo investicijo, druga pa predhodno pripravo in sočasno kurjenje.

Svetujemo, da se oglasite pri nas ali pokličite naše zaupanja vredne svetovalce, s katerimi se boste pogovorili o vaših željah in odgovorili na vprašanja, na katere si sami niste znali. Ponujamo različne IR panele za različne prostore in namene. Klasične, steklene, z vgrajenim termostatom … Poleg ostalih vrhunskih dobaviteljev se lahko pohvalimo tudi z lastno blagovno znamko iRED. Po pogovoru z nami boste vedeli kakšne so dejanske razlike med klasičnimi sistemi in IR paneli, kakšne so prednosti IR panelov ter možnosti in vse morebitne slabosti predlaganih rešitev. Naši svetovalci vam bodo rade volje pripravili izračun za IR panele, poskrbeli za hiter odzivni čas, zanesljivo dobavo, monterji pa za ustrezno montažo.

Vir (1) Sundirect