IR panel za kopalnico [prednosti in uporaba]

IR panel za kopalnico je izredno uporaben in praktičen način ogrevanja: lahko ga uporabimo kot edini vir ogrevanja ali kot dodaten vir zgolj za dogrevanje. Kombiniramo ga lahko tudi z vsemi ostalimi ogrevalnimi sredstvi, kot so talno gretje, centralno ogrevanje, električni radiatorji itd.

IR panel kot način ogrevanja uvrščamo med najbolj naravne, zdrave, predvsem pa izjemno varčne načine gretja. Ker je zelo podobno sončnemu ogrevanju, ki je posledica infrardečega sevanja, je človeku prijazno.

Kaj je IR panel?

IR paneli ali infrardeči grelniki so naprave namenjenje ogrevanju prostorov. Prostor ogrevajo na način, da večji del energije v prostor oddajajo preko IR sevanja, manjši del pa tudi s konvekcijo – prenosom toplote preko zraka. Medtem, ko radiatorji večinski del energije v prostor oddajajo s konvekcijo, in manjši del s sevanjem.

IR panel za kopalnico je varčna in zdravju prijazna rešitev ogrevanja

V primerjavi z drugimi energenti je ogrevanje z IR paneli najcenejše ogrevanjez majhno porabo energije. V nasprotju z drugimi ogrevalnimi sistemi IR-paneli ne segrevajo zrakatemveč le stene, predmete in ljudi okoli njih.

IR paneli – prednosti:

  • Ena pozitivnih lastnosti IR gretja je gotovo cenovna ugodnost.
  • Prihranili boste tudi pri stroških montaže, saj panele lahko, če se tako odločite, montirate tudi sami.
  • IR grelci se ponašajo s številnimi pozitivnimi vplivi na naš organizem – kot so npr. krepitev srca, ožilja in imunskega sistema, pospešitev krvnega obtoka, lajšanje različnih tipov bolečin ter pomoč pri premagovanju utrujenosti. Dobro pa vplivajo tudi na naše psihično počutje, hitrejše celjenje ran in pomagajo pri prehladnih obolenjih.
  • Poleg tega IR paneli nudijo možnost, da lahko z njimi opremite in grejete vsak prostor posamično.
  • Za montažo in vzpostavitev takšnega grelnega sistema ne potrebujete predhodno urejene projektne dokumentacije, kot je v praksi pri navadnem centralnem ogrevanju, prav tako ne dimnika ali kurilnice.
  • Ker se največkrat uporabljajo za stropno ali stensko ogrevanje, zavzamejo zelo malo prostora.
  • Tiho delovanje: IR panel je v svojem delovanju izredno tih, saj za ogrevanje ne uporablja ventilatorja, ampak oddaja samo svetlobo. Je odlična rešitev za ogrevanje prostorov, kjer želimo mir. Tuljave, ki so ovite okrog vira toplote, to toploto enakomerno prenašajo po vsem prostoru. Svetloba (in z njo toplota) se odbija od polirane kovine, ki je del grelca, tako da se prenaša po prostoru, velikem več metrov in tako ustvari nežen, udoben vir toplote
  • Prostorsko niso omejeni, kar pomeni, da se jih lahko uporablja tako v stanovanjih, stanovanjskih hišah in pisarnah, kakor tudi v šotorih, prikolicah itd., ker pa so poleg vsega tudi premični, jih po končani uporabi brez težav prenesete na drugo lokacijo.
  • IR paneli ne izsušujejo prostorov in zidov: IR paneli ne dvigujejo prahu ali izsušijo zraka, ampak vzpostavljajo optimalno vlažnost. Pripomorejo k daljši življenjski dobi stavbe, saj preprečijo nabiranje vlage ter plesni, kar je zelo velika prednost takšnega ogrevalnega sistema. Suhi zidovi predstavljajo tudi 50% boljšo izolacijo kot vlažni.
  • Sodoben dizajn: IR paneli se vizualno lepo podajo v sodobne bivalne prostore in kopalnice, saj zaradi svojega diskretnega dizajna, ne izstopajo. Pritdijo se lahko na različne podlage in so vsestransko uporabni. Izjemno priljubljeni IR panel za kopalnico je v obliki ogledala, ki ima poleg ogrevanja tudi funkcijo ogledala. Hkrati preprečuje tudi rosenje ogledala ob tuširanju v kopalnici.
Ir panel za kopalnico

IR panel za kopalnico

IR panel za kopalnico je uporaben kot edini vir ogrevanja, kot tudi zgolj za dogrevanje, kombinirate pa jih lahko tudi z vsemi ostalimi ogrevalnimi sistemi, kot so talno gretje, centralno ogrevanje, električni radiatorji itd.

Potreba po dodatnem ogrevanju se v kopalnici največkrat pojavi v najhladnejših zimskih dneh, ko že obstoječi sistemi ne zmorejo zagotoviti željene toplote. Za dogrevanje se največkrat odločamo tudi v objektih, ki so ogrevani le občasno, torej v vikendih, apartmajih, počitniških hišah, prikolicah ipd.

Preden kupujete ir panel za kopalnico, se je potrebno najprej prepričati, ali je dovolj odporen na vlago, saj so na trgu tudi nekateri cenovno ugodnejši modeli, ki niso primerni za uporabo v vlažnih prostorih.

V podjetju Panheat vam ponujamo najboljše IR panele za kopalnice, ki so povsem varni za uporabo, saj smo zanje pridobili vse pomembnejše evropske certifikate.