Povezani s toploto

TOPLOTA JE VEČ KOT OGREVANJE

Pozdravljeni! To je naš prvi zapis v blogu in prav je da se vam predstavimo in povemo zakaj se vam izplača biti v naši družbi. Kaj pomeni PANHEAT. Beseda PANHEAT je sestavljena iz latinske besede PAN, ki pomeni vse in angleške besede za toploto-HEAT. Torej počnemo vse, kar je povezano s toploto, kar pa ni samo ogrevanje. Tudi hlajenje, prezračevanje, obnovljivi viri energije so vsi povezani s toploto. Ogrevanje je pri nas zagotovo najbolj pomembno področje iz vidika energetske učinkovitosti in posledično prihrankov, vendar je potrebno vedno upoštevati vse vidike toplote, da lahko govorimo o celoviti rešitvi, ki tudi prinaša največ. Prezračevanje pa je na primer pogosto zanemarjen vidik toplote, ki vpliva na udobje in učinkovitost ostalih sistemov.

UČINKOVITOST JE POTREBNO PAZLJIVO DEFINIRATI

Ljudi od nekdaj zanima učinkovitost, narediti nekaj s čim manj vložene energije. Na področju energetike se ogrevanje, hlajenje in prezračevanje izbira na podlagi učinkovitosti delovanja, pri tem pa se pogosto pozabi na učinkovitost glede na vložena sredstva oziroma ekonomsko učinkovitost ter ostale elemente, ki vplivajo izkoristek učinkovitosti. Kaj nam pomaga še tako varčen sistem ogrevanja, ko nam napačno prezračevanje odnese 20% energije iz objekta? Ko smo pričeli s poglabljanjem v preprosto vprašanje, kako zagotoviti pravo klimo na učinkovit način in smo se soočili z vso zapletenostjo iskanja odgovora. Vsaka situacija je drugačna in na trgu je ogromno produktov, ki ponujajo podobno. Vprašajte se kaj bi radi imeli učinkovito? Kaj je za vas učinkovito ogrevanje, hlajenje, prezračevanje? To je potem naše izhodišče pri iskanju prave rešitve.

POT DO PRAVE REŠITVE NI PREPROSTA

Kaj je tista prava rešitev? Kako jo poiskati, kako imeti pregled nad trgom in kako stranki zagotoviti najbolj ugodno rešitev? Če vprašate proizvajalce posamezne rešitve, ima vsak najboljšo, vendar to v praksi ni tako. Tudi zadovoljna stranka, ki jih nekateri tako radi vlečejo iz rokava, ne pomeni, da ista stranka nebi mogla biti še bolj zadovoljna, če bi uporabljala kaj drugega. Spoznali smo se z različnimi energetskimi svetovalci, strokovnjaki, med katerimi so nas nekateri navdušili in veliko naučili, veliko njih pa nas je žal močno razočaralo s svojim dobesedno fanatizmom, počasnostjo zavedanja sprememb tehnologije in kar je najbolj boleče-popolno brezbrižnostjo za človeka in njegove potrebe, zmožnosti in finančno ustreznost rešitve. Zato smo tukaj mi. Od začetka poskrbimo, da v gozdu priložnosti izberete najprimernejšo, pri tem vam izdelamo celovito rešitev.

OGREVANJE, HLAJENJE IN PREZRAČEVANJE MORAMO OBRAVANAVATI CELOVITO

Premalo se upoštevajo celovite rešitve. Primer. Še danes se najdejo (sicer varčne), novogradnje, ki nimajo urejeno prezračevanje in jim posledično nastaja velika škoda, ki občutno presega stroške morebitnega sistema za prezračevanje.

Ko smo se spraševali zakaj ni nobenega ponudnika neodvisnih in celovitih rešitev, vedno znova dobimo enak odgovor: »To je težko, to se ne da, kdo se bo s tem ukvarjal, to stane, preveč zapleteno…« Lahko potrdimo, da imajo prav. Res je težko, ampak to ne pomeni, da ni vredno. Ne slepimo se. Popolna neodvisnost ni možna, ker nihče ne more vedeti vsega. Lahko pa se temu idealu približamo. Na strani stranke pa to lahko pomeni ogromne prihranke in ugodno ogrevanje.

Ključ do celovite rešitve in pravih prihrankov na področju energetike leži v integriranem pristopu, ki zahteva široko znanje, poznavanje trga in ključno-usmerjenost v stranko.

Že ob rojstvu PANHEATA smo ponosni, da smo uspeli združiti in uskladiti toliko podjetij, interesov in povezati vse to znanje. Nadaljevali bomo z razvojem koncepta in ga izboljševali.  Vse to, da boste stranke dobile pravo temperaturo za najmanj denarja. Če potrebujete kakovosten in neodvisen nasvet, ki se nanaša na ogrevanje, hlajenje, prezračevanje, učinkovito rabo in obnovljive vire energije, potem vabljeni, da nas kontaktirate in spoznate, kaj vam lahko ponudimo.