Ali je IR ogrevanje hiše ali stanovanja v celoti izvedljivo?

Kratek odgovor je pritrdilen, infrardeči paneli so primerni za IR ogrevanje hiše, stanovanja oz. vseh prostorov. Pravzaprav so odlični za ogrevanje celotnega doma. Te sodobne rešitve za električno ogrevanje ponujajo prijetno toploto vaši dnevni sobi, kopalnici, spalnici in celo vašemu vrtu.

Moderni, funkcionalni in učinkoviti infrardeči paneli so odlična rešitev za ogrevanje vaše nepremičnine, predvsem zato, ker je na voljo velika izbira, ki ustreza številnim prostorom.

ir-paneli-v-prostoru

Kako delujejo IR paneli?

Infrardeča oddaja globoko in sproščujočo toploto, ki posnema naravno toploto, ki jo dnevno čutite od sonca, le brez škodljivih ultravijoličnih žarkov. Sevajoča toplota potuje v valu, da ogreje vas in vse okoliške predmete neposredno, namesto da samo segreje zrak. To toploto nato absorbirajo okoliški predmeti, ki jo ponovno enakomerno oddajajo nazaj v prostor. Tako lahko rečemo, da gre za učinkovitejši ogrevalni sistem, saj se toplota ne izgubi pri odpiranju oken ali vrat. Zato vam tudi ni treba zapravljati električne energije ali denarja, da bi ogreli prostor.

Infrardeča svetloba je popolnoma varna in udobna ter učinkovit način, da vzdržujete celotno hišo prijetno in toplo.

Prednosti infrardečega ogrevanja

Poleg tega, da je IR ogrevanje hiše z infrardečo svetlobo učinkovito, obstajajo številne druge prednosti.

Prvič, IR paneli ne proizvajajo ogljikovega dioksida kot plinsko centralno ogrevanje, zato vam ne bo treba skrbeti zaradi uhajanja plina. Zaradi tega ni le varnejša, ampak tudi enostavnejša možnost.

Ker za pridobivanje toplote ne uporabljajo nobenih gorljivih goriv, vam ni treba skrbeti za letne preglede, pa tudi vzdrževanje je relativno enostavno – vsake toliko je treba pobrisati prah in preverjati, če je delovanje brezhibno.

Ker infrardeči paneli ne uporabljajo konvekcije za ogrevanje, prav tako ne mešajo zraka, kar pomeni, da ne bodo povzročili alergij na prah. Prednosti pri nameščanju infrardečega ogrevanja so resnično neskončne, zato priljubljenost še naprej narašča.

ir-panel-dnevna

Vrste infrardeče toplote za vaš dom

Pogosto bo prostor, ki ga poskušate ogreti, določil, kakšen tip infrardečega panela potrebujete. Načeloma so na voljo IR paneli s 3 glavnimi vrstami oz. spektri IR toplote, ki jo oddajajo.

Prva zagotavlja nežno toploto, ki jo naše telo lažje absorbira, in je primerna za notranjo uporabo, kjer potrebujete subtilno toploto, ki segreva na globlji ravni. Te IR panele je mogoče namestiti po vsem domu, da bo vsak kotiček vaše hiše enakomerno ogrevan glede na vaše potrebe.

Druga je nekoliko intenzivnejša toplota, ki jo je mogoče dodatno projecirati in zagotavlja nežno in udobno toploto za večje prostore odprtega tipa, kot so skladišča in delavnice. Uporablja se v keramičnih panelih in je idealna rešitev za večje prostore na vašem posestvu.

Tretja proizvaja močno toploto, ki je idealna za zunanjo uporabo. To obliko infrardeče svetlobe pogosto spremlja tudi močna, vidna svetloba, ki je lahko intenzivna, zato jo je bolje uporabljati v krajših časovnih obdobjih. Paneli za teraso uporabljajo bližnjo infrardečo svetlobo za oddajanje močne toplote zunaj.

Infrardeči panel za vsak prostor

IR paneli so dovolj elegantni, da postanejo osrednja točka vsakega prostora, a tudi dovolj diskretni, da se brezhibno zlijejo z vašo notranjostjo. Ker so na voljo številni modeli, lahko vsak panel izpolni vse vaše želje glede stila.

ir ogrevanje hiše
Primer smiselne namestitve panelov po celotni hiši (VIR 1)

Dnevna soba in spalnica

IR paneli uporabljajo nežne, dolge infrardeče valove za udobno toploto, idealno za tiste, ki si želijo preživeti več časa pred televizorjem. Na trgu so na voljo številne opcije za vaš dom, še posebej za dnevno sobo in spalnico, kjer želite doživeti največ udobja. Modeli, ki jih nadzira WiFi, vam omogočajo, da upravljate panele posamično ali skupaj od koder koli na svetu. Če ste zunaj in ste pozabili izklopiti ogrevanje, lahko preprosto odprete aplikacijo in ogrevanje izklopite. Lahko celo nastavite urnik ogrevanja, ki ustreza vaši rutini, ali uporabite glasovno upravljanje za dodatno udobje. Z izjemno tankimi okvirjem in enostavno montažo so ti paneli elegantna in energetsko učinkovita rešitev ogrevanja za vrsto prostorov v vaši hiši.

Kopalnica in kuhinja

Večfunkcijski zrcalni paneli so idealni za vašo kopalnico ali kuhinjo. Tanki in diskretni, imajo eleganten dizajn, ki se prilega vsaki notranjosti. Med uporabo toplota, ki jo oddajajo ti paneli, zagotavlja, da odsevna površina ostane čista. To je še posebej dobrodošlo če ste v kopalnici pod tušem ali v kuhinji in pečete pečenko – morebitna kondenzacija ne bo zameglila ogledala. Ti IR paneli pomagajo tudi v boju proti vlagi, saj globoko toploto, ki jo proizvajajo, absorbirajo stene in okoliški predmeti. To preprečuje usedanje vlage, zato so infrardeči paneli tako popoln dodatek kopalnicam in kuhinjam, kjer je večja verjetnost, da bo prišlo do vlage.

ir-panel-kopalnica

Terasa in vrt

Infrardeča toplota se lahko razširi na vrt za prijetno in učinkovito toploto tako znotraj kot zunaj vašega doma.

Namesto notranjega infrardečega panela zunanji prostori potrebujejo posebne panele ali grelnike za dvorišče, ki uporabljajo robustno, kratkovalno infrardečo toploto za takojšnjo in dosledno toploto.

Ta bo izničila temperature na prostem, tako da boste tudi v hladnejših mesecih lahko občutili koristi. Številni zunanji paneli so popolna in cenovno ugodna možnost za vsak domači vrt, saj zagotavljajo takojšnjo sevalno toploto za najbolj udobno zunanje ogrevanje. Zaradi vsestranskosti je grelnik lahko pritrjen na steno ali strop. Izberite takega z oceno IP65, ki je odporen na vremenske vplive in zato dobro zaščiten, kar vam omogoča samozavestno namestitev na vašem vrtu.

IR ogrevanje hiše – absolutno da!

Infrardeči paneli so torej so odličen način za IR ogrevanje hiše ali stanovanja. Lahko jih namestite po vsem domu, s stili, ki ustrezajo vsaki sobi, in zagotovite učinkovito in udobno toploto, kadar jo potrebujete. Če torej razmišljate o vgradnji novega ogrevalnega sistema v svoj dom, zakaj ne bi uporabili infrardečih panelov?

Še danes nas kontaktirajte za več informacij!

VIR (1) Eurom